مهمترین نکاتی که در مورد دیزل ژنراتورها باید بدانید

دیزل ژنراتور به آن دسته از تجهیزات صنعتی گفته می شوند که حاصل ترکیب یک موتور دیزلی و ژنراتور است. از این تجهیزات می توانیم برای تامین انرژی استفاده می شود. دیزل ژنراتور به دو صورت تک فاز و سه فاز متناسب با نوع کارکرد تولید و مورد استفاده می باشد. دیزل ژنراتور دارای توان بازدهی بین 50 تا 90  درصد توان خود هستند. هیچ دستگاهی توانایی تا این حد در تولید برق را ندارد، زیرا تحت فشار بیش از حد ممکن است دچار فرسودگی شود. از دیزل ژنراتور به دلیل توانایی گسترده ای که دارد در  بخش های مختلف استفاده می شود:




  • حمل و نقل جاده ای


بسیاری از تجهیزات حمل و نقل در جاده ها از ژنراتور دیزلی استفاده می کنند. همچنین بسیاری از تجهیزات کشاورزی و راهسازی توسط این نمونه از موتورها فعالیت دارند. در کشاورزی از ژنراتورهای دیزلی برای  آبیاری و خرمن کوبی استفاده  می شود.


دیزل ژنراتور


- حمل و نقل هوایی


از سال 1930 تا کنون بسیاری از هواپیما ها برای تامین نیروی محرکه پروانه های خود از ژنراتور دیزلی استفاده می کنند، هزینه پایین تر تولید ژنراتورهای دیزلی باعث شده است تا در صنعت هوایی ما شاهد تولید هواپیماهای کوچک در حمل و نقل هوایی باشیم.




  • استفاده  در معادن


بهره برداری از بسیاری از معادن توسط تجهیزاتی انجام می شود که  مهمترین بخش آنها دیزل ژنراتور است.




  • استفاده در  بیمارستان


بخش مهمی از ژنراتورهای اضطراری در مراکز پزشکی  در بیمارستانها توسط ژنراتورهای دیزلی پوشش داده می شود. این ژنراتورها کمک می کنند تا در مواقع حساس و ضروری  نگرانی برای تامین برق وجود نداشته باشد.


 مزایای استفاده از دیزل ژنراتور




  • نیاز به سیستم جرقه زنی ندارند


سیستم های دیزلی  گازوئیل را روی توده هوای فشرده می پاشند و این سیستم نیازی به تجهیزاتی  مانند دینام، دلکو، وایر و شمع ندارد.




  •  با مقدار کمی سوخت راه اندازی می شوند


سوخت مورد استفاده در دیزل ژنراتور دارای عدد اکتان پایینی است، به همین دلیل  موتورهایی که با این نوع از ژنراتور کار می کنند  را فقیر سوز می گویند.


 انواع دیزل ژنراتور


بر اساس موتورهایی که  با دیزل ژنراتورها کار می کنند، این تجهیزات دسته بندی می شوند:




  • دیزل ژنراتور پرکینز


شرکت پرکینز انگلیس با تولید انواع ژنراتور دیزلی  در توان های مختلف، یک انتخاب مفید برای تمام کاربران این تجهیزات می باشد قدمت  این شرکت به 100 سال قبل باز می گردد و فرانک پرکینز اولین موتورهای دیزلی با سرعت بالا را اختراع کرد و شش بار رکورد تغییر سرعت موتورهای دیزلی خود را شکست. سرعت بالا در این دیزل ها باعث بالا رفتن  بازده تولید برق در دستگاه می شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *